Udruga “Sunce” Novi Marof partner u provedbi EU projekta „Zajedno jači”

112
Udruga “Sunce” Novi Marof potpisala je sporazum o partnerstvu u EU projektu “Zajedno jači“. Prijavitelj projekta je Udruga “Srce” iz Svetog Ivana Zeline koja je 29.12.2014. potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga. Cilj projekta je doprinijeti razvoju i jačanju kapaciteta OCD-a te jačanju suradnje sa institucijama i lokalnom zajednicom.
Ulaganjem EU sredstava educirat će se  zaposlenike, roditelje i voditelje OCD-a s ciljem poboljšanja unapređenja kvalitete vođenja OCD-a, a edukacijama volontera o mogućnostima volontiranja u zajednici povećat će se aktivnost građana u životu zajednice.
Razdoblje provođenja projekta je od 29.12.2014.-28.12.2015., a vrijednost projekta je 650.980,80 kn.
Udruga “Srce” je nositelj projekta, a partneri u provedbi su Udruga za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom iz Đurđevca, Udruga za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom iz Križevaca, Sveta Ana iz Lobora i Udruga “Sunce” Novi Marof za djecu s teškoćama u razvoju i osobe sa invaliditetom.
Suradničke organizacije s našeg područja koje su potpisale izjave o namjeri sudjelovanja u projektu su Srednja škola Novi Marof i Hrvatski zavod za zapošljavanje u Varaždinu.
Podijeli objavu