“Rabuzinovi dani” u Kulturnom centru Ivan Rabuzin

68

Pučko otvoreno učilište Novi Marof u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Novi Marof te INN barom i ove godine organizira ‘Rabuzinove dane’ u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” Novi Marof u mjesecu rođenja Ivana Rabuzina tj. u ožujku.

Za nas koji pratimo i uvelike se divimo njegovim djelima, Rabuzin, premda prvotno slikar, on je i pjesnik – uvjerljivo očitava nataloženi govor sunca, kao što je u stanovitom smislu i kompozitor – onaj koji na vlastiti način slaže note kojima se i drugi služe, odnosno sređuje planove i slojeve, puteve i lijehe kao što drugi harmonično postavljaju mjerne oznake na crtovlju. Rabuzin najradije govori o cvijetu kao pojmu, o cvijeću kao zbirnoj imenici, ali ne zaboravlja ni bujnost stvarnih manifestacija, bogatstvo botaničkih ili agrikulturnih fenomena.

POU Novi Marof,  koje se nalazi u zgradi koja s ponosom nosi njegovo ime, želi svima prenositi djela njegova koja su čudo zbilje i živi izvor njegove imaginacije.

Pozivamo sve u subotu, 25.3.2017. u 18:00 sati u prostorima Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” na otvorenje izložbe akvarela odabranih radova Ivana Rabuzina, a u Rabuzinovim danima koji će trajati od 25.3.2017. do 10.4.2017. imat ćete priliku uživati u: Rabuzinovoj kavi (INN bar u sklopu Kulturnog centra “Ivan Rabuzin”), projekciji filma “Ključ sreće”slikarskim radionicama za djecu i odrasle, prezentaciji suvenira (suradnja sa Srednjom strukovnom školom iz Varaždina), izložbi razglednica prema motivima slika Ivana Rabuzina (Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof)…

Podijeli objavu