Projekt STARS

114

Osnovna škola Novi Marof bila je domaćin drugog transnacionalnog sastanka u sklopu Erasmus + projekta „STARS“, koji se bavi suzbijanjem stereotipa od 16. do 20. rujna 2017.

Tako je Osnovna škola Novi Marof ugostila učitelje – koordinatore projekta iz Finske, Engleske, Malte i Portugala, a u sklopu transnacionalnog projekta gostovali su i na stručnom predavanju u hotelu Valamar Diamant u Poreču, gdje je održan sastanak s glavnim koordinatorom projekta, gosp. Ian-om Kell-om iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Osim toga, na transnacionalnom sastanku raspravile su se i isplanirale nadolazeće aktivnosti i kratkotrajne razmjene učenika koje slijede u nadolazećoj budućnosti kada će učenike Osnovne škole Novi Marof ugostiti druge škole partneri iz Finske, Malte i Portugala. Uz rad na planiranju aktivnosti, domaćini su proveli svoje goste Varaždinom i Zagrebom te im omogućili da upoznaju hrvatsku kulturu, kao i neka tradicionalna hrvatska jela. U našoj školi su ih toplo dočekali naši učenici, učitelji iz projektnog tima, ravnatelj škole gosp. Anđelko Bošnjak i gradonačelnik grada Novog Marofa gosp. Siniša Jenkač.

Cilj projekta STARS jest razviti različite nastavne materijale koji će se slobodno moći koristiti u svim školama, a uz pomoć kojih će učitelji moći raditi na „otvaranju umova“ svojih učenika i učiti ih poštovanju različitosti.

Podijeli objavu