Dan sigurnijeg Interneta 2015. u Novom Marofu

147
Sa svrhom podizanja svijesti javnosti o problematici sigurnosti djece na Internetu 10. veljače 2015. diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj i u Novom Marofu, obilježava se Dan sigurnijeg Interneta. Ova inicijativa, pokrenuta u okviru Programa za sigurniji Internet Europske komisije, jednom godišnje poziva na uključivanje u aktivnosti za stvaranje sigurnijeg i boljeg Interneta za djecu i mlade.
U ovu su se akciju uključile Osnovna škola Novi Marof, Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof, Radio Novi Marof i udruga „Mladi za Marof“.
Sve se odvijalo u suradnji s udrugom Roda koja provodi projekt Razmisli pa klikni http://roda.hr/article/category/razmisli-pa-klikni i u sklopu projekta promovira Dan sigurnijeg interneta i koja je pozvala udrugu „Mladi za Marof“ na sudjelovanje. Udruga Roda osigurala je više plakata, brošura i letaka o sigurnosti na internetu koji su podijeljeni djeci i roditeljima. Želja je da se djeca i mladima, njihovim roditeljima i ostalim građanima daju osnovne informacije o utjecaju i mogućim posljedicama aktivnosti na internetu.
Internet je nevjerojatan izvor alata koji omogućuje djeci i mladim ljudima da se povezuju, komuniciraju i budu kreativni na brojne načine i na raznim uređajima. Ipak, internet se stalno mijenja i izazov je držati korak s tehnologijom koju djeca koriste. Iako se može činiti da se djeca razumiju u tehnologiju bolje od roditelja, ona ipak trebaju savjete i vodstvo u vođenju svog života na internetu. Trebaju znati kako ga koristiti sigurno i pozitivno.
Osnovna škola Novi Marof obilježila je Dan sigurnijeg Interneta kroz edukativne aktivnosti s učenicima  te su nastavnici na satu informatike razgovarali s učenicima o pitanjima sigurnosti na Internetu i podijelili im informativne letke.
U Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof od 10 do 18 sati informiralo se roditelje, djecu i ostale građane o sigurnosti na internetu te su članovi udruge „Mladi za Marof“ provodili anketu među roditeljima, a Radio Novi Marof napravio je emisiju u kojoj se razgovaralo o Danu sigurnijeg interneta.
Službene stranice Dana sigurnijeg interneta u Hrvatskoj drži Centar za sigurniji Internet www.sigurnijiinternet.hr koji čini nekoliko strateških partnera okupljenih oko zajedničkog cilja – sigurnijeg interneta za djecu.
  7174437466117853_SID_01 6754515966996415_SID_02 5497176637465715_SID_03
Podijeli objavu