Stručno predavanje za vinogradare

S obzirom na značajnu prisutnost pojave zlatne žutice (fitoplazme) vinove loze u pojedinim vinogradima na širem području Grada Novog Marofa, a sukladno proglašenju demarkiranih  (zaraženih) područja na području  Varaždinske županije (NN 51/2017)  pozivamo Vas  na stručno predavanje na temu:

„Poduzimanje mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje zlatne žutice vinove loze“ – predavači: Savjetodavna služba Varaždin – Petra Pozder, dipl.ing.agr. i suradnici.

Predavanje će se održati u petak 26. siječnja u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ – velika dvorana, s početkom u 18,00 sati.

Predavanje je organizirano u suradnji s Gradom Novim Marofom s obzirom na zakonske obaveze koje imaju  i jedinice lokalne samouprave –  ponajprije u suradnji sa inspekcijskim službama oko lokacije i identifikacije vlasnika zapuštenih vinograda ili zapuštenih poljoprivrednih parcela.

Pozivamo sve vinogradare, vinare kao i sve posjednike poljoprivrednog zemljišta (obradivog i zapuštenog) da se odazovu na ovo predavanje kako bi se upoznali sa novim zakonskim  propisima,  mjerama  i obavezama za sprječavanje širenja  i suzbijanja zlatne žutice (fitoplazme) koja prijeti  potpunom uništenju vinograda na ovom području.

S poštovanjem !

Za „PINTU“:
Predsjednik: Dragutin Košćak, dipl.oec.