Vincekovo 2018.

Udruga vinogradara i voćara «PINTA» Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova sa vinskih položaja Kamena Gorica – Jelenščak – Podrute organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, na otvorenom

u subotu 20. siječnja 2018. s početkom u 12 sati, u Kamenoj Gorici.

Program počinje u 12 sati Božjom riječju u Kamenoj Gorici koju će predvoditi pater Vitomir Glavaš- župnik župe sv. Antuna Padovanskog iz Novog Marofa. Nakon mise slijedi blagoslov vinograda i vinogradara te  prigodni obred rezidbe trsa u vinogradu Cesar Tomasa.

Nakon toga slijedi veselica uz dobru glazbu domačeg sastava „Stari trsi“ iz Kamene Gorice te jelo i piće (vinski gulaš, špek, kobasice i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino)  kojim udruga „Pinta“ tradicionalno časti svoje članove i ostale građane. Nastupiti će i naši gosti kuburaši –„Gromovi Zagorja“ iz Tuheljskih Toplica.

Udruga je pripremila prigodne čaše te kriglice za kuhano vino sa natpisom  „Vincekovo 2018“ Kamena Gorica – Jelenščak koje će se prodavati po cijeni od 30,00 kn (sa tobolcem), a njihovom kupnjom se stiće pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se odgoditi za tjedan dana, tj 27.01., a  o čemu će eventualna obavijest biti objavljena na Radio Marofu.

Pozivamo Vas da nam se pridružite te provedete ugodno poslijepodne, a možete sa sobom ponijeti i svoja mlada vina za degustaciju ostalim članovima i gostima.

Dobro došli !!!

S poštovanjem.

Predsjednik Udruge: Košćak Dragutin dipl. oec.