Akcija “Mir i dobro”

U Novom Marofu je jučer, u subotu, provedena akcija koju je organiziralo Ravnateljstvo policije, a tijekom koje su djelatnici policije kontrolirali jesu li vozači i njihovi suvozači vezani, koriste li mobitel u vožnji, voze li prebrzo, imaju li ispravna vozila i dokumente. Riječ je o akciji “Mir i dobro” koja se kontinuirano provodi već više od 20 godina.

– Akcija “Mir i dobro” tradicionalno se provodi svake godine od 1993. na nivou MUP-a, a ova današnja predviđena je kao preventivno-represivna. Zaustavljamo vozače, kontroliramo ispravnost vozila, ali i vozače – tko nije u prekršaju, dobije simboličnu nagradu, odnosno privjesak – rekao je načelnik Policijske postaje Novi Marof Robert Maltar.

Na poziv policije, u akciju se uključio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je na samom početku rekao kako se nada da će podijeliti mnogo privjesaka uzornim vozačima.

– Očekujem da se svi pridržavaju ograničenja brzine vožnje te da poštuju i ostale prometne propise. Podržavam sve akcije policije i moram pohvaliti suradnju s načelnikom i djelatnicima Policijske postaje Novi Marof, kao i PU varaždinskom. Sada zajedno provodimo ovu akciju – kazao je na samom početku gradonačelnik Jenkač dodavši da je akcije hvalevrijedna.

– Ova današnja je zaista hvalevrijedna akcija i nadam se da će ih biti još te da će suradnja između građana i policije biti dobra i uspješna. Ne zaboravimo, policija nije tu da kažnjava, nego da djeluje odgojno – rekao je novomarofski gradonačelnik kojemu se u dijeljenju privjesaka uzornim vozačima pridružio pjevač i radijski voditelj Juraj Galina.

A među prvim savjesnim građanima koji je dobio privjesak bio je novi županijski pročelnik te prije nekoliko dana izabrani predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović.