„Stara škola – nove metode“

Ovog petka 8. rujna u Novom Marofu održat će se prezentacija projekta „Stara škole – nove metode“. Ovim projektom predviđene su aktivnosti gdje bi u toku jedne godine sudionici projekta proveli kampanju prikupljanja sredstva, nabavili potrebnu opremu i dodatno opremili prostor Centra za aktivnosti udruga te registrirali društveno poduzeće i otvorili klub. Svrha kluba je promovirati mladi bendovi, različite vrste glazbe, društveno poduzetništvo i lokalni proizvode te organizirati razna događanja na prijedlog članova kluba kako bi građani Novog Marofa i okolice imali mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena bez potrebe da za istim sadržajima tragaju po Zagrebu i ostalim većim gradovima.
Ovaj prostor je uređen zahvaljujući suradnji Grada Novog Marofa i Udruge mladih Alternativa 2014. godine te je od tada tu organizirano oko 50 raznih događaja, većinom koncerata. Sada se želi otići korak naprijed, zajedno sa ostalim udrugama i pojedincima pripremiti i provesti ovaj projekt kako bi prostor bio više i bolje iskorišten nego do sada. Projekt ima veliki potencijal za razvoj lokalne zajednice a prijavljen je i na javni natječaj Zagrebačke banke Moj Zaba Start.

Svi građani su pozvani da dođu ovaj petak u Staru školu u Novom Marofu, da se informiraju o projektu i po želji uključe i podrže ovaj projekt. A kako bi što bolje predstavili projekt osmišljen je zanimljiv program:

19:00 Prezentacija craft piva – Udruga Pivara Sjever 
20:30 Prezentacija projekta + panel diskusija 
22:00 Fajrunt – varaždinski punk/rock bend

U panel diskusiji će sudjelovati gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, osnivač portala Livesvirke.com Marko Drenovački, Stjepan Mikec iz čakovečke ACT Grupe i prijavitelji projekta iz lokalnih udruga mladih Alternativa i Mladi za Marof. Diskusiji će se moći pridružiti i svi zainteresirani građani iz publike gdje ćemo raspraviti probleme s kojim se suočavamo u našoj lokalnoj zajednici te kako ovakav klub može pomoći u rješavanju tih problema, koje aktivnosti bi željeli građani da se održavaju u klubu i koliko bi ovakav klub mogao pridonijeti samom razvoju lokalne zajednice.