Kanalizacija u Makojišću

Izgradnja kanalizacije u Makojišću vrijednosti je radova oko 5 milijuna kuna. Hrvatske vode osigurale su 3,5 milijuna kuna, a 750 tisuća je osigurao Grad Novi Marof. Predstoji još osiguranje oko 2 milijuna kuna kako bi se u potpunosti mogao završiti taj projekt.
– Izgradnja kanalizacije u Makojišću jedno je od najvećih gradilišta takve vrste u Varaždinskoj županiji. Praktički to je završetak gradnje kanalizacije po starom modelu preko Hrvatskih voda i Varkoma. Mi smo završili pripremnu dokumentaciju i očekuje se raspisivanja natječaja za projekt Aglomeracije. Sva ostala rubna naselja oko Novog Marofa ići će u izgradnju preko tog projekta. Riječ je o investiciji od 120 milijuna kuna i taj projekt se treba dovršiti do 2023. godine – kazao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.
Što se tiče Makojišća i Grane gradonačelnik vjeruje u strpljivost građana do dovršetka radova. Osim kanalizacije uredit će se i prometnice. Ponovio je da je ovo velika investicija značajna za Novi Marof. Podsjetio je da je pred Gradom i Varkomom nastavak pregovora oko nastavka izgradnje transportnog cjevovoda prema naselju Paka koji prolazi rubnim dijelom Makojišća.
– To je također jedna velika investicija koja bi zaokružila vodoopskrbu Varaždinske županije u tom dijelu, ali i nastavak sustava prema Zelini – dodao je Jenkač.
Kanalizacija u Makojišću treba se dovršiti u roku od dva mjeseca dok će se kućanstva moći priključiti kada se kroz projekt Aglomeracije izgradi pročistač.