Izgrađena pješačka staza u Remetincu

Izgrađena je pješačko-biciklistička staza u Remetincu gdje je svojim sredstvima sudjelovalo i Ministarstvo unutarnjih poslova uz Grad Novi Marof. Vrijednost radova je 267,8 tisuća kuna, a radovi su u potpunosti dovršeni.

Vrlo važna prometnica jer vodi do područne škole u Remetincu koju polazi više od 200 učenika. U našoj ingerenciji je sigurnost djece i zato smo uz županijsku cestu napravili pješačku stazu koja povećava njihovu sigurnost – pojasnio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Očekuju se novi slični natječaji Ministarstva unutarnjih poslova jer je Grad Novi Marof, prema riječima gradonačelnika, spreman s novim projektima i rješavanjem daljnjih problematičnih „crnih točaka“ u prometu. Naveo je da su slične investicije potrebne u Završju, nastavak u Podevčevu kao i u Remetincu te u Sudovcu i Možđencu.

Idemo ustaljenim tokom, nešto u suradnji sa ŽUC-om, a nešto preko ili Ministarstva unutarnjih poslova ili pak Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, ovisno koje ministarstvo raspisuje natječaje – zaključio je Jenkač.