Autobusne nadstrešnice u Novom Marofu

Kako bi se osigurali bolji uvjeti brojnim mještanima koji koriste autobuse kao sredstvo javnog prijevoza, prije svega učenika i umirovljenika, na području Grada Novog Marofa u posljednje je vrijeme ubrzano postavljanje autobusnih nadstrešnica. Tako su postavljene nadstrešnice u Podevčevu, Presečnu, Ključu i Oštricama.
Za postavljanje nadstrešnice u Podevčeu utrošeno je gotovo 25 tisuća kuna, u mjestu Presečno 19,2 tisuće, Ključu 42 tisuće te Oštricama 30 tisuća kuna. Ukupno je za sve četiri lokacije utrošeno oko 116 tisuća kuna.
Potrebno je postaviti otprilike još pet ili šest autobusnih nadstrešnica u Novom Marofu čime će ukupna brojka iznositi oko 30 nadstrešnica.
– Više-manje na svim mogućim mjestima gdje tehničke karakteristike i vlasnički odnosi omogućuju napravili smo nadstrešnice u dogovoru s Hrvatskim cestama ili pak ŽUC-om. Na taj način djeci i građanima omogućujemo da u boljim uvjetima dočekuju autobus – kazao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te naglasio da se, osim postavljanja nadstrešnica, odmah i uređuje lokacija.
Što se tiče nadstrešnica, građani u većini slučajeva čuvaju imovinu, a gradonačelnik je uputio apel da se takav odnos građana, posebno mladih, prema imovini održi i dalje.