SVIBANJ U “PČELICAMA”

„Ringe, ringe, raja

puna zdjela jaja,

jedno jaje – muć!

A mi djeca čuč!“

Djeca se sve više igraju simboličkih igara, i to u interesnom centru kuhinje sa taktilnim kolačićima, priborom za jelo i košaricama, interesnom centru frizera sa uvijačima za kosu, boćicama s obojenom tekućinom te kutijama od krema, i u interesnom centru građenja sa velikim plastičnim konstruktorima.

Djeca su pokazala veliki interes za boje te smo u našu sobu boravka, uz pomoć domara, postavili vrećice iznenađenja (u osnovnim bojama) u koje djeca ubacuju loptice istih boja kakve su i vrećice. Također smo šarene papire, u osnovnim bojama, trgali na male komadiće i time razvijali finu motoriku šake, a zatim ubacivali prema boji u plastične boce.              Dječje asocijacije na pojedine boje su: crna-mrak; žuta-sunce)

Korina je proslavila rođendan uz igru balonima, ples i rođendansko svjetlo!

Povodom Dana obitelji, debelim pastelama crtali smo svaki svoju obitelj, a senzibilitet prema likovnim sredstvima, također smo razvijali u zajedničkoj likovnoj aktivnosti tankim kistovima i temperom uz ritmičko izgovaranje malešnica.

Zrake sunca zovu nas, na našu terasu, gdje nas očekuju tobogani, vozila, ljuljačke, male plastične kocke, kojima precizno gradimo visoke tornjeve, ali tu su i dekice koje nam služe za odmor.

Uživajte gledajući!