“Čiselsko prošćenje v Remetincu” – smotra folklora i VBV

“Čiselsko prošćenje v Remetincu” tradicionalna je vjerska i jedna među značajnijim manifestacijama koje se kroz godinu održavaju u Novom Marofu. Osim hodočašća štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec u Crkvu Kraljice Svete Krunice, manifestacija uključuje i kulturne te zabavne sadržaje. Tako je i ove godine u subotu, prvog dana manifestacije, nakon svete mise održana smotra folklora, njeno već 17. izdanje. Brojni KUD-ovi i dobro ispunjen šator dokaz su da smotra folklora raste iz godine u godinu što je samo potvrda odličnog rada i truda organizatora, KUD-a Remetinec i odnedavno Turističke zajednice grada Novog Marofa. I ove je godine pokroviteljstvo nad manifestacijom preuzeo Grad Novi Marof.

ciselsko proscenje3Otvarajući smotru gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je organizatorima i svima onima koji su svih ovih godina uložili svoj trud i vrijeme u organizaciju folklorne smotre. Za KUD Remetinec i Turističku zajednicu naglasio je da su svojim radom i organizacijom smotre zaslužni za očuvanje tradicije ovog kraja. Pozvao je mještane Novog Marofa i goste da obiđu i druge sadržaje Čiselskog prošćenja v Remetincu.

ciselsko proscenje4

A ovogodišnju manifetaciju upotpunile su i Varaždinske barokne večeri s programom “Izvan Varaždina” u sklopu kojih je, u crkvi u Remetincu, nastupio južnokorejski zbor “CTS projekt choir” pod ravnanjem dirigenta dr. Hok Won Yoona. Subotnji dio programa završio je nastupom poznatog tamburaškog sastava “Gazde”.

ciselsko proscenje11

Pokrovitelji manifestacije “Čiselsko prošćenje v Remetincu” su Grad Novi Marof i TZ Grada Novog Marofa.