Dan poduzetnika Grada Novog Marofa 2010.

5897681435601772_dan_poduzetnikaPrvi Dan poduzetnika, uz veliki odaziv zainteresiranih, uspješno je održan  u petak u Društvenom domu u Remetincu.
Nastojeći doprinijeti općim naporima za izlazak iz krize, gradonačelnik Darko Hrenić odlučio je, u suradnji s Varaždinskom županijom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, HGK-komorom Varaždin, HOK-om, Udruženjem obrtnika Novi Marof , AZRA-om, te eminentnim ekonomskim stručnjacima, organizirati susret gospodarstvenika s područja našeg Grada, radi međusobnog boljeg informiranja, mogućnosti korištenja potpora predviđenim mjerama zapošljavanja, kao i mogućnostima korištenja sredstava EU fondova za poticanje razvoja gospodarstva.
Uz gradonačelnika Hrenića i župana Štromara, te brojne gospodarske i ekonomske stručnjake,  u osvrtu na aktualno stanje u gospodarstvu RH, te o mogućnosti perspektive gospodarskog oporavka govorio je Ljubo Jurčić, profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
2523371981805660_3
Područje grada Novog Marofa i sam Novi Marof,već desetljećima funkcioniraju kao subregionalno središte južnog dijela Varaždinske županije,s respektabilnim gospodarstvom i razvijenim poduzetničkim duhom. Sada na ovom području sjedište ima 95 trgovačkih društava, odnosno velikih,srednjih i malih poduzeća i 265 obrta, dok je u gospodarstvu i drugim poslovnim subjektima u Gradu zaposleno 2 996 radnika.
Danas,u vremenima krize,i novomarofsko gospodarstvo osjeća i dijeli probleme s kojima se svakodnevno susreću i nose svi koji pokušavaju organizirati i održati poslovnu djelatnost, proizvodnju,usluge,stvoriti novu vrijednost od koje živi čitavo naše društvo,osigurati posao za svoje radnike,podmiriti sve troškove i obveze,sačuvati radna mjesta,isplatiti plaće,a uz sve to još i ulagati u znanje, tehnologiju, opremu, kontrolu kvalitete, razvoj, kako bi se moglo odgovoriti sve oštrijim zahtjevima na tržištu.
Ono u čemu su svi poduzetnici i gospodarstvenici bili suglasni formulirao je jedan od starijih obrtnika Novog Marofa koji je rekao da većini krediti za normalan rad nisu potrebni, ali je vrlo važno da može naplatiti svoj rad ili proizvod.